Installatiebedrijf Kerkhof is erkend UNETO-VNI, Abel&Co, Bespaarinstallateur en SEI installateur.

Duurzame woning door oa warmtepomp, zonnecollector en zonnepanelen

Installatiebedrijf KerkhofRecente projectenDuurzame woning door oa warmtepomp, zonnecollector en zonnepanelen

Duurzame woning door oa warmtepomp, zonnecollector en zonnepanelen

12 oktober 2017

Duurzame woning jaren 30

Installatiebedrijf Kerkhof heeft een bestaande jaren 30 woning aan het Molenveld 29 in Twello veranderd in een duurzame woning. Er is een Solvis luchtwarmtepomp geïnstalleerd in combinatie met een zonnecollector merk Solvis en een bijbehorend Solvis boiler van 1000 liter. De Solvis boiler kan verwarmt worden door middel van de zonnecollector, via de pelletkachel en indien nodig elektrisch via de 16 stuks Solarwatt PV zonnepanelen.

De woning is verder voorzien van een vloerverwarminginstallatie merk Henco als hoofdverwarming in de keuken. Voor lage temperatuurverwarming van de overige ruimtes is gebruik gemaakt van Jaga Strada Low-H2O radiatoren voorzien van DBE ( Dynamic Boost Effect ).

Tevens is er in de woonkamer een Palletkachel geplaatst die op het dakvlak van de woning zijn 16 Solarwatt glas – glas PV zonnepanelen geplaatst met 295 WP per paneel.De gasmeter is verwijderd uit de woning waardoor er gebruik wordt gemaakt van alternatieve energiebronnen.

Extra informatie over een een warmtepomp

Met de lucht / water-warmtepomp SolvisVaero kan de warmte gemakkelijk worden verkregen uit de buitenlucht.
Het principe: Het toestel zuigt de omgevingslucht aan en ontrekt daaruit de warmte-energie. Deze wordt via een warmtewisselaar aan het systeem voor verwarming en warm water afgegeven. UOnafhankelijkheid: Geen brandstofvoorraad meer nodig. Eenmaal aangesloten, kunt u rekenen op buitengewoon gunstige, betrouwbare en milieuvriendelijke energie: Omdat de buitenlucht er altijd is en geen cent kost. Bovendien bespaart u terwijl u geen brandstofvoorraad meer hoeft op te slaan. Bijna niet te geloven maar waar: zelfs bij vriestemperaturen in de winter zit er nog voldoende zonne-energie in de lucht, zodat de warmtepomp zelfs bij min 20 graden nog zorgt voor een gezellige warmte uit de buitenlucht ontrokken. Er worden nog voorlooptemperaturen tot 60 ° C bereikt. Natuurlijk kan ook de extra warmte van een zonne installatie benut worden

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning?

Installatiebedrijf Kerkhof helpt u graag verder op het gebied van duurzame energie. We kunnen ook uw woning verbeteren. Neem contact met ons op voor een gratis offerte.