Installatiebedrijf Kerkhof is erkend UNETO-VNI, Abel&Co, Bespaarinstallateur en SEI installateur.

Snel groeiend aantal Grohe kranen voorzien van WELL klasse A label

Installatiebedrijf KerkhofNieuws ProductenSnel groeiend aantal Grohe kranen voorzien van WELL klasse A label

Snel groeiend aantal Grohe kranen voorzien van WELL klasse A label

19 maart 2012

Spaarzaam omgaan met water en energie speelt een steeds belangrijkere rol in het aankoopproces van consumenten en bedrijven. Het WELL (Water Efficiency Label) is een classificatiesysteem dat duidelijk inzicht geeft in het water- en energieverbuik van onder meer kranen en douches. Sinds de introductie van het WELL label zijn er al ruim 20 GROHE kranen voorzien van het klasse A label.

Ga naar de Well Brochure

WellEUnited Valves, de Europese vereniging van sanitairproducenten, heeft in maart 2011 als overkoepelende organisatie, met WELL een nieuw classificatiesysteem geintroduceerd. Hiermee hebben de gebruikers zoals architecten, installateurs, projectontwikkelaars maar ook consumenten de mogelijkheid om sanitairproducten qua water- en energieverbruik op juiste wijze in te schalen. De classificatie doet denken aan de labels zoals die reeds jaren bekend zijn voor huishoudelijke producten. Hierdoor zijn de consumenten al vertrouwd met dit type labels. Het Europese label geeft de classificatie door middel van een letter en kleur aan, waarbij bijvoorbeeld de hoogste klasse A donkergroen is en de klasse D een rode kleur heeft.

Al ruim 20 GROHE kranen voorzien van klasse A label
EUnited Valves heeft nu al ruim 20 GROHE wastafel- en toiletkranen (in diverse GROHE kranenseries) met een A label onderscheiden, de hoogste categorie binnen de Water Efficiency Labelling met betrekking tot efficient water- en energieverbruik. Onder meer in de GROHE series Europlus, Eurodisc Cosmopolitan, Eurostyle Cosmopolitan, Eurosmart Cosmopolitan, Concetto, Allure-E, Essence-E hebben kranen het topklasse label A gekregen. Door de WELL classificatie is de meerwaarde van de betreffende GROHE producten als water- en energiebesparend nog nadrukkelijker herkenbaar geworden voor de gebruiker.

Grohe kranen