Installatiebedrijf Kerkhof is erkend UNETO-VNI, Abel&Co, Bespaarinstallateur en SEI installateur.

Stappenplan badkamer

Badkamer

Installatiebedrijf KerkhofStappenplan badkamer

Stappenplan badkamer

Badkamer verbouwen? Lees hier het stappenplan voor uw eigen ideale badkamer.

 
Installatiebedrijf Kerkhof helpt u graag om samen te zorgen voor een badkamer waar u nog jaren van kan genieten. Welke stappen zijn er nodig om tot dat resultaat te komen? Er komt veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende mogelijkheden voor bad, badmeubel, douche, kranen, toilet, tegels en accessoires. Ook moet er rekening gehouden worden met o.a. looproutes, kleuren, design, verwarming en verlichting.

Hieronder staan de stappen kort beschreven. Lees onder de opsomming het complete stappenplan voor meer informatie.

1: Wat zou ú graag willen? 
Maak een overzicht van wensen en probeer zo goed mogelijk inzichtelijk te krijgen waar uw badkamer uit zou moeten bestaan.
2: Laat u inspireren
Probeer zoveel mogelijk inspiratie op te doen voor de nieuwe badkamer.
3: Teken uw nieuwe badkamer
Schets uw badkamer en maak alvast uw ideale situatie. Bij de eerste 2 stappen heeft u een idee wat u wilt in uw badkamer en kijk bij deze stap hoe dat moet gaan passen.
4: Bepaal uw budget
Wat wilt u besteden aan de badkamer?
5: Neem contact op met Installatiebedrijf Kerkhof
Onze adviseur bekijkt samen met u of uw wensen en ideeën haalbaar zijn. Samen met de verbeterpunten wordt er een totaalofferte gemaakt.
6: De renovatie van uw badkamer begint!
De verbouwing kan beginnen en het geoffreerde wordt gerealiseerd. U ziet de ruimte transformeren naar het eindresultaat.
7: Geniet!
Uw badkamer is klaar en u kunt voor het eerst genieten van het nieuwe comfort in uw woning.


Stappenplan

Stap 1: Wat zou ú graag willen?
Het is belangrijk om een overzicht met wensen te maken voor uw badkamer. Noteer veel punten om dit mee te nemen in het uiteindelijk ontwerp. Daarbij moet er ook zeker gekeken worden naar de huidige badkamerruimte. Hebt u een kleine of grote badkamer? Heeft uw badkamer voldoende ruimte? Zo niet, is er een mogelijkheid om hem te verplaatsen of groter te maken? Is er nog een andere ruimte in huis die omgebouwd kan worden als tweede badkamer om de file voor de badkamer ´s ochtends te voorkomen? Zou u liever een andere indeling willen of is de huidige situatie goed? Wilt u een douchecabine of een bad of is er ruimte voor allebei? Uw wensen en eisen zijn een goed beginpunt. Ieder huishouden is anders, dus laat u niet leiden door wat in de mode is. Een goede badkamer is een combinatie van uitstraling en functie. Deze combinatie is altijd persoonlijk. Houd rekening met de gebruikers van de badkamer en ook uw leeftijd. Wellicht is aangepast sanitair een uitkomst. Kijk voor meer informatie daarover op: Aangepast Sanitair.

Een nieuwe badkamer is een investering. Kies dus voor tijdloze badkamerinvulling. Het is belangrijk om over een aantal jaren nog steeds blij te zijn met uw keuze. Mocht het de bedoeling zijn om over een korte tijd te verhuizen, dan moet uw badkamer ook mogelijke kopers aanspreken. De keuken en badkamer zijn belangrijke verkoopargumenten. Wit keramiek, wit sanitair en neutrale tegels zijn altijd een veilige, tijdloze keuze. Met felgekleurde handdoeken en accessoires kunt u een persoonlijke “touch” aanbrengen, die ook weer gemakkelijk weg te nemen is.

Stap 2: Laat u inspireren.
Laat u inspireren door badkamers van familie/vrienden. Bekijk inspiratieboeken en woonbladen. Noteer de dingen die u mooi vindt. Verzamelen van zoveel mogelijk ideeën helpt u een totaalbeeld te vormen van uw ideale badkamer. Neem ook zeker tips mee van familie en vrienden. Wellicht hebben zij badkamerideeën uit ervaring waar u zelf nog niet aan hebt gedacht.

Stap 3: Teken uw nieuwe badkamer
Probeer op schaal (mbv bijvoorbeeld ruitjespapier) uw badkamerruimte te tekenen. Hierna kunt u de badkamerelementen schuiven totdat u denkt dat het een ideale situatie is. Houdt ook rekening met deuren, ramen, schuine wanden etc.

Badkamerelementen waar u rekening mee kunt houden bij het plannen van uw badkamer:

  • toilet / douche wc
  • douche (douchebak of inloopdouche)
  • badmeubel (wastafel, spiegelkast, badkamerkast)
  • wastafel
  • bad (ligbad / bubbelbad / whirlpool)
  • radiatoren / vloerverwarming
  • verlichting (denk aan daglicht!)

Stap 4: Bepaal uw budget
Wat is uw budget voor de badkamer? Probeer zoveel mogelijk mee te nemen in de totaalsom. Installatie van de materialen, de materialen zelf, eventuele verbouwingkosten aan de ruimte en ook inrichting van de badkamer

Stap 5: Neem contact op met Installatiebedrijf Kerkhof
U hebt inmiddels een goed beeld van uw wensen, ideeën en budget. Met deze informatie kan onze adviseur tijdens een vrijblijvend gesprek u helpen tot het realiseren van uw droombadkamer. Tijdens het gesprek worden uw ideeën bekeken en zal er gekeken worden of het qua techniek en regelgeving mogelijk is. Ook zal er gekeken worden of het praktisch is en verbeterpunten worden direct meegenomen.

Na het gesprek wordt er een offerte gemaakt voor uw badkamer.

Stap 6: De renovatie van uw badkamer begint!
Na alle stappen kan er begonnen worden met de verbouwing van de badkamer. Vakkundige en ervaren installateurs (erkend Uneto VNI) gaan bij u aan de slag om de klus te klaren. Toch is het goed om tussendoor eens te kijken naar de vordering. Mochten er toch last-minute wijzigingen zijn dan is dit het moment. Een ander leuk punt is dat u de ruimte stukje bij beetje ziet transformeren naar de tekening die gemaakt is tijdens het gesprek.

Tijdens de verbouwing wordt als eerste de looproute van de monteurs netjes afgedekt met stucloper (gang / trap / overloop). Nadat alles goed afgedekt is kan er begonnen worden met de sloop van de oude badkamer. Daarna wordt in de lege ruimte al het leidingwerk en de electrapunten voorbereidt. Indien u hebt gekozen voor een bad dan zal deze alvast worden geplaatst en afgesteld. Mocht u kiezen voor het comfort van vloerverwarming dan zal hier de nodige voorbereiding voor gedaan worden. Hierna worden de vloer en de wanden voorzien van tegels. De ruimte begint weer te lijken op een badkamer. Het afmonteren kan nu beginnen. Onderdelen zoals o.a. een badmeubel, douche, verlichting en een radiator worden geplaatst. Nadat alles vakkundig is gemonteerd wordt het geheel afgekit en schoongemaakt voor oplevering.

Stap 7: Geniet, uw nieuwe badkamer is gerealiseerd!
Het moment waar naartoe is gewerkt! Na alle voorbereiding is het klaar en kunt u in alle rust genieten van uw nieuwe badkamer. Maak voor de eerste keer gebruik van uw bad of douche en geniet van het comfort wat uw badkamer te bieden heeft.

Voor een badkamer verbouwing in Apeldoorn, Deventer, Zutphen of Twello.. Neem contact op!

Stappenplan badkamer

Installatiebedrijf Kerkhof

Al 100 jaar een begrip in regio Twello, Apeldoorn, Deventer en Zutphen!