Installatiebedrijf Kerkhof is erkend UNETO-VNI, Abel&Co, Bespaarinstallateur en SEI installateur.

Verhoogde wc

Aangepast sanitair

Verhoogde wc

Eén van de dingen waarmee gehandicapten of senioren als eerste geconfronteerd worden, is de geringe hoogte van de standaard toiletpotten. Die maakt het moeilijk om te gaan zitten en weer op te staan.

Dat hoeft echter geen probleem te zijn, want diverse keramische fabrikanten voeren in hun programma closetpotten die 4, 6 of 10 cm hoger zijn dan normaal. Gebruikers die er moeite mee hebben om te gaan zitten of op te staan zouden op het eerste gezicht geholpen zijn met een zo hoog mogelijke toiletzitting. Er moet echter rekening worden gehouden met de gemiddelde lengte van het onderbeen. Inclusief de schoenzool bedraagt deze, gemeten van de grond, 50 cm. Zodoende kan een te hoge zithoogte ertoe leiden dat de voeten de grond helemaal niet of onvolledig raken, hetgeen een onstabiele, gespannen zitpositie tot gevolg heeft.

Voor de rolstoelgebruiker dient de zithoogte van het toilet gelijk aan die van de rolstoel te zijn, tussen de 47 en 52. Dit is makkelijk omdat je dan zelf van rolstoel op closet kunt overschuiven en weer terug.

Verhoogd toilet/wc         Verhoogde wc/toilet
Verhoogd toiletVerhoogde wc

Installatiebedrijf Kerkhof

Al 100 jaar een begrip in regio Twello, Apeldoorn, Deventer en Zutphen!