Installatiebedrijf Kerkhof is erkend UNETO-VNI, Abel&Co, Bespaarinstallateur en SEI installateur.

Water besparen met elektronische kranen

Installatiebedrijf KerkhofGeen categorie ProductenWater besparen met elektronische kranen

Water besparen met elektronische kranen

6 januari 2013

Met het toepassen van elektronische wastafelkranen van Schell wordt gemiddeld 62% aan water bespaard. Onder andere gebouwbeheerders dragen met het toepassen van elektronisch kranen van Schell direct bij aan een enorme jaarlijkse waterbesparing. Enkele toepassingsgebieden waar elektronische wastafelkranen veelvuldig worden toegepast zijn: restaurants hotels, sportcomplexen, luchthavens, kantoorgebouwen, campings en ook steeds meer in de particuliere omgeving.

kranen-waterbesparing

Schell biedt met een uitgebreid assortiment elektronische kranen een oplossing voor elke toepassing.

Tipus P
De elektronische, zelfsluitende wastafel-/fonteinkraan TIPUS P past overal en is geschikt voor sanitaire ruimten van openbare instellingen, bedrijven en particulieren. Bedrijfszeker en gering waterverbruik zijn de belangrijke voordelen van de
TIPUS P. Door eenvoudig aantippen van de bovenzijde worden starten en stoppen van de armatuur aangestuurd. De volumestroom kan individueel en precies, onafhankelijk van de waterdruk van 4-120 seconden worden ingesteld – een pluspunt in ecologisch en economisch opzicht. De ingestelde looptijd eindigt automatisch, ook bij continue bediening, hierdoor wordt het ongewenst doorlopen van de kraan voorkomen.

Vergeleken bij gebruikelijke hydraulisch aangestuurde, automatisch sluitende systemen vindt de openingsimpuls bij de TIPUS P plaats met een piëzoelement, dat vandaalbestendig in de kop van de armatuur is geïntegreerd. De piëzo-toets maakt door de start/stop functie ook het sluiten van de armatuur voortijdig van de vooraf ingestelde looptijd mogelijk en draagt daarmee bij aan de waterbesparing.

Een bijzondere bijdrage aan de hygiëne vormt de inschakelbare stagnatiespoeling. Elke 24 uur na het laatste gebruik stroomt gedurende 20 seconden water om stilstaand water in de leidingen te voorkomen. De constructie van de armaturen en de sterkte van het materiaal maken vandalisme vrijwel onmogelijk. Zo kunnen onderhoudskosten en uitvaltijden tot een minimum worden beperkt.

Modus E
De Modus E serie is de instapserie van Schell en maakt door de aantrekkelijke prijsstelling een brede toepassing mogelijk. Duurzaam installeren behoeft met de Modus E dan ook niets meer te kosten!
De Modus E elektronische wastafelkraan is modulair opgebouwd en bezit de allerlaatste technologie elektronica waarmee een jarenlange probleemloze werking is gegarandeerd. De messing verchroomde behuizing van de Modus E geeft de kraan een robuuste uitstraling en is vandaalbestendig. De Modus E is leverbaar in koudwater of mengwateruitvoering en wordt voorzien van stroom middels een standaard 9V blokbatterij. De batterij laat zich eenvoudig vervangen door het verwijderen een klepje aan de achterzijde van de behuizing.

Celis E
De Celis E elektronische wastafelkraan is uitermate geschikt voor toepassing in openbare gebouwen met een hoge gebruiksfrequentie en/of ruimten waar hoge eisen aan hygiëne worden gesteld.
De elektronica omvat vier verschillende voorgeprogrammeerde programma’s zodat de kraan naar elke behoefte ingesteld kan worden. Elke 24 uur vindt er een stagnatiespoeling plaats van 20 seconden zodat stilstaand water wordt voorkomen.
Naar keuze wordt de kraan geleverd in 9V- of 230V-uitvoering. De 9V-uitvoering heeft een extern batterijvak welke eenvoudig uit het zicht aan de wastafelbout bevestigd kan worden. De Celis E kranen zijn leverbaar als koudwater uitvoering voor koud of voorgemengd water of als mengwater uitvoering voor aansluiting op koud en warm water. De mengverhouding kan eenvoudig middels de hendelbediening aan de rechterzijde van het kraanhuis worden ingesteld.

www.schell.eu