Installatiebedrijf Kerkhof is erkend UNETO-VNI, Abel&Co, Bespaarinstallateur en SEI installateur.

Zonnepanelen

Zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen?
Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. Deze zijn opgebouwd uit zonnecellen, die het zonlicht opvangen en omzetten in bruikbare elektriciteit. De opgewekte elektriciteit kunt u:
• direct gebruiken;
• in een accu opslaan;
• aan het stroomnet leveren.

Als het zonnepaneel elektriciteit levert aan het stroomnet, noemen we dat een netgekoppeld systeem. In Nederland wordt dat systeem het meest gebruikt. Als uw zonnepaneel meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, houd u elektriciteit over. U levert deze elektriciteit aan het net. De elektriciteitsmeter loopt terug zolang in huis minder elektriciteit wordt gebruikt dan het zonnepaneel levert. Een netgekoppeld zonnepanelen systeem bestaat uit een of meer zonnepanelen, een omvormer en montagemateriaal.

Hoe werken zonnepanelen?
De werking van zonnepanelen is eigenlijk eenvoudig: zonnecellen vangen licht op en zetten dit om in elektrische energie. Die elektriciteit is gelijkstroom; de omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. De opgewekte elektriciteit kan zo direct in huis worden gebruikt. Als u meer elektriciteit opwekt dan u verbruikt, kunt u de overtollige energie terugleveren aan het openbare elektriciteitsnet. Dan loopt de elektriciteitsmeter terug. U gaat flink besparen op de energiekosten.

Installatiebedrijf Kerkhof

Al 100 jaar een begrip in regio Twello, Apeldoorn, Deventer en Zutphen!